Včeraj, dne 16.3.2020, je bil v UUradnem Listu RS št. 26 objavljen Odlok o začasni prepovedi izvajanja tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil ter dela v tahografskih delavnicah v Republiki Sloveniji.

Določila Odloka je potrebno upoštevati in sicer, da se začasno ne izvajajo postopki tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil ter dela v tahografskih delavnicah v Republiki Sloveniji. To delo se ne izvaja do 16. aprila 2020, kot je navedeno v Odloku. Veljavnost prometnih dovoljenj, vključno z zavarovanjem motornih vozil in ADR certifikatov za prevoz nevarnega blaga, ki jim zaradi prepovedi poteče veljavnost, od uveljavitve tega odloka do 16. aprila 2020, se podaljša do 16. maja 2020.

V zvezi s postopki ugotavljanja skladnosti vozil, ki se izvajajo na pooblaščenih organizacijah, pa je potrebno upoštevati Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikov v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 25/20).

S spoštovanjem,

AVP

posodobljeno 17.3.2020