V torek 30. januarja 2018 je v prostorih Mestne občine Ljubljana pod organizacijo Javne agencije RS za varnost prometa potekal posvet na temo raziskovanj dejavnikov nastanka prometnih nesreč s področja cestne infrastrukture.

Posvet na temo raziskovanja dejavnikov nastanka prometnih nesreč je bil namenjen presojevalcem varnosti cest ter upravljalcem cest, saj so bile na posvetu prestavljene ugotovitve iz opravljenih raziskovanj v letu 2017.

Po uvodnem nagovoru direktorja Agencije mag. Igorja Velova, so bile v prvem delu posveta so bile predstavljene ugotovitve iz opravljenih raziskav dejavnikov nastanka prometnih nesreč, ki so jih pri raziskovanju ugotovili presojevalci varnost cest. Prav tako je bil prestavljen vidik ravnanja motoristov v raziskanih prometnih nesrečah.

V drugem delu sta predstavnika upravljalcev državnih cest, Direkcija RS za infrastrukturo in DARS d.d., predstavila izvedbo ukrepove na obravnavanih lokacijah. V zaključku posveta je bil ob skupni debati tudi obravnavan predlog uredbe o določitvi drugih javnih cest za izvajanja varnostnih zahtev za cestno infrastrukturo.