(Ljubljana, 27. november 2020) Vlada Republike Slovenije je na včerajšnji 41. redni seji sprejela Sklep o podaljšanju ukrepov za zajezitev in obvladovanje epidemije nalezljive bolezni COVID-19 in odločila, da se za sedem dni podaljša uporaba ukrepov in omejitev, ki so določeni v Odloku o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 165/20).

Tudi v prihodnjem tednu bo tako prepovedano izvajanje vseh usposabljanj kandidatov za voznike motornih vozil in voznikov, edukacijskih in psihosocialnih delavnic, teoretičnih in praktičnih delov vozniških izpitov in drugih storitev, določenih v odloku.

Začasna prepoved za ponujanje in prodajanje blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil v Republiki Sloveniji ne velja za:

–  izvajanje nalog tehničnih služb, strokovnih organizacij in pooblaščenih registracijskih organizacij s področja motornih vozil,

– rednih in vmesnih pregledov cistern ter pregledov vozil za izdajo certifikatov ADR o brezhibnosti vozil za prevoz nevarnega blaga ter

– postopkov in nalog v tahografskih delavnicah.