Vabimo vas, da se nam pridružite na jubilejnem 50. državnem kolesarskem tekmovanju Kaj veš o prometu, ki bo potekalo v soboto 26. maja 2018 na Kongresnem trgu. Tam je potekalo tekmovanje že leta 1989!

Utrinek iz tekmovanja Kaj veš o prometu v Ljubljani, 10.september 1989

Na tekmovalni del so se uvrstili najboljši učenci iz šolskih ter nato občinskih kvalifikacijskih tekmovanj. Poleg tekmovalnega dela pa Javna agencija za varnost prometa skupaj z OŠ Majde Vrhovnik in z MO Ljubljana organizira bogat spremljevalni program. Vabljeni, da navijate za najboljše kolesarje in se tudi sami preizkusite v spretnostni vožnji.

Prireditev bo ob 8.30 uri uradno odprla ravnateljica mag. Mateja Urbančič Jelovšek na OŠ Majde Vrhovnik  (Gregorčičeva 16), na Kongresnem trgu pa bodo med 10. in 14. uro potekale številne aktivnosti iz področja prometne varnosti in kolesarjenja. Vabljeni, da se s PONY kolesom preizkusite na spretnostnem poligonu, preizkusite svoje reakcije v prometu na demonstracijskih napravah (Vrtavko, Zaletavček, Stopko…), predstavile se bodo nevladne, s kolesarjenjem povezane organizacije, s koncertom nas bo razveselil glasbenik Challe Salle.

Pred podelitvijo nagrad najboljšim tekmovalcem, nas bodo obiskali in nagovorili tudi župan MO Ljubljana Zoran Jankovič (TBC), minister dr. Peter Gašperšič ter ministrica dr. Maja Makovec Brenčič (TBC) ter direktor Javne agencije RS za varnost prometa mag. Igor Velov.

Za vse informacije smo vam na voljo na prometna.vzgoja@avp-rs.si, 01 478 89 51.

Veselimo se srečanja z vami!

Organizacijski odbor

tekmovanja Kaj veš o prometu