(Maribor, 4. junij 2022) Agencija za varnost prometa varnosti voznikov enoslednih motornih vozil namenja veliko pozornosti, tudi v času izvajanja nacionalnih preventivnih akcij. Z njimi opozarja na izpostavljenost motoristov in skrb za njihovo varnost. Poletna nacionalna preventivna akcija poteka med 1. in 12. junijem 2022, osrednji dogodek pa je tokrat potekal v Mariboru. Nagovor je imela namestnica direktorja Agencije za varnost prometa Urška Naglič, agencija pa je pripravila tudi stojnico s preventivnimi materiali in gradivi za motoriste in mopediste.

Dogodka se je udeležilo veliko število motoristov. Število registriranih enoslednih motornih vozil na slovenskih cestah strmo narašča. Letos jih je bilo že več kot 137.000. Agencija in Policija že od marca intenzivno izvajata preventivne aktivnosti, brezplačne treninge varne vožnje, predavanja in delavnice, Policija tudi poostren nadzor. Vse to se odraža v trenutno boljšem stanju prometne varnosti motoristov in mopedistov v primerjavi z enakim obdobjem lani, kljub temu, da je obseg prometa letos močno povečan.

Namestnica direktorja Agencije za varnost prometa Urška Naglič, je poudarila: »Agencija za varnost prometa je za večjo varnost motoristov letos že pred uradno motoristično sezono začela z novo široko medijsko kampanjo, s katero motoriste in mopediste opozarjamo na njihovo varnost in vidnost. Kampanja nosi sporočilo, da motoristi na cesti niste nepremagljivi, temveč ste najbolj ranljivi. Motoriste pozivamo, da vožnjo prilagodite svojim sposobnostim obvladovanja motorja, razmeram na cesti in omejitvam hitrosti

Motoristi so imeli možnost usposabljanja na poligonu z inštruktorjem varne vožnje Samom Repom. Praktične prikaze so izvajali tudi policisti in vojaški policisti na motorju.