(Ljubljana, 28. april 2021) V okviru projekta Pasavček, ki poteka že 16. leto, so najuspešnejše skupine prejele interaktivno spletno delavnico MinicityONLINE z vsebinami o varnosti v prometu. Ob koncu delavnice so učenci razmišljali kako, s čim, na kakšen način bi lahko varno potovali v prihodnosti. Na delavnicah so se skupine učencev iz OŠ Draga Kobala Maribor, OŠ Mala Nedelja, OŠ Duplek, OŠ Koroški jeklarji Ravne na Koroškem, VIZ II. OŠ Rogaška Slatina in OŠ Dobrna vodstvom animatorja iz Minicitya ogrele s plesom, sledila je zanimiva igra Semafor. Spoznavali so prometne znake in predpise, kako poskrbeti za varnost potnikov, pešcev in kolesarjev, pomembnost uporabe odsevnih trakov in kresničk, varnostnega pasu in otroških varnostnih sedežev v vozilu. Enourno delavnico so zaključili s prometnim bingom in poslušanjem pravljice Hej Velededi. Učenci so skozi igro pridobili in utrdili nova znanja o prometu, hkrati so se veliko smejali, gibali in zabavali.

Učitelji so sporočili:

»Učenci so na delavnici uživali in aktivno sodelovali. Prav tako je Pasavček še vedno njihov lik varnosti v prometu.« – Učiteljica iz VIZ II. OŠ Rogaška Slatina

»Učenci so z veseljem sodelovali in na koncu bili navdušeni nad nagrado.« – Učiteljica iz OŠ Mala Nedelja

Učenci in učitelji so pohvalili interaktivne spletne delavnice o varnosti v prometu so se zahvalili za izvedbo. Poslali so nam tudi nekaj fotografij ter izdelke učencev, ko so razmišljali in ustvarjali kako bomo potovali v prihodnosti in kako bomo poskrbeli za varnost.

Na čudovitih risbah, ki so nastale na krilih otroške domišljije, lahko pogledate, kako bomo po mnenju učencev iz VIZ II. OŠ Rogaška Slatina potovali v prihodnosti in kako bo poskrbljeno za varnost.

Pasavček-otroška dela

Pasavček-otroška dela

Pasavček-otroška dela