Delavnice Vozimo pametno so v zadnjem mesecu aktivno potekale po več srednjih šolah.

Agencija za varnost prometa je 21. novembra 2017 izvedla delavnice na Ekonomski šoli Novo mesto; 29. novembra 2017 so delavnice Vozimo pametno potekale na Srednji zdravstveni šoli Celje; 7. decembra 2017 na Srednji šoli Veno Pilon Ajdovščina, 12. decembra 2017 pa na Srednji šoli Izola. Zadnje delavnice v letošnjem letu pa bodo potekale tik pred novoletnimi počitnicami, 22. decembra 2017 v Biotehniškem centru Naklo.

Dijaki 2. in 3. letnikov srednjih šol so se v novembru in decembru udeležili delavnic, ki so pokrivale različne teme z vidika varnosti mladih v cestnem prometu. Seznanili so se s ključnimi dejavniki za nastanek prometnih nesreč, kot so: alkohol, hitrost, mobilni telefoni, neuporaba varnostnega pasu itd.; s posledicami prometnih nesreč in kako varno in odgovorno ravnati, da do teh ne pride. V okviru delavnic so se poučili tudi o nudenju prve pomoči v izrednih dogodkih, o osebnih izkušnjah žrtev prometnih nesreč, o psihosocialni pomoči žrtvah ter predvsem o odgovornem ravnanju za volanom oziroma na cesti.

Agencija za varnost prometa je delavnice izvedla v sodelovanju s Policijo, Rdečim križem Slovenije, Gasilsko zvezo Slovenije, Združenjem DrogArt, Zavodom Varna pot in Zavodom Vozim.
Na omenjenih šolah v Novem mestu, Celju, Ajdovščini in v Izoli, se je delavnic udeležilo 409 dijakov. Na zadnjih delavnicah v BC Naklo pa pričakujemo, da se bo delavnic udeležilo še 180 dijakov.