Dan brez smrtnih žrtev na cestah – projekt EDWARD

//Dan brez smrtnih žrtev na cestah – projekt EDWARD

Ob današnjem evropskem dnevu brez smrtnih žrtev na cestah poteka projekt EDWARD (European Day without a Road Death), s katerim Policija, Agencija za varnost prometa, Ministrstvo za infrastrukturo in DARS pozivajo k znatnemu in trajnostnemu znižanju števila smrtnih žrtev in hujših poškodb na cestah.

EDWARD poteka v času Evropskega tedna mobilnosti (16. do 22. september). Državni sekretar Ministrstva za infrastrukturo Jure Leben, direktor AVP mag. Igor Velov in vodja Sektorja prometne policije mag. Ivan Kapun so na današnjem dogodku vse voznike pozvali, naj se s previdno in odgovorno vožnjo tudi sami pridružijo prizadevanjem za varnejše ceste. Šteje namreč ravnanje prav vsakega posameznika, ki je udeležen v cestnem prometu! Kot je dejal mag. Igor Velov, direktor AVP, si prizadevajo za osveščanje voznikov in drugih udeležencev skozi celo leto z raznovrstnimi preventivnimi in izobraževalnimi aktivnostmi. Takšni dogodki, kot je EDWARD pa pripomorejo k doseganju cilja zmanjšanja najhujših nesreč in njihovih posledic na cestah.

Potekal je tudi nadzor prometa, ki so ga policisti izvajali skupaj z inšpektorji Inšpektorata RS za infrastrukturo in pri katerem so sodelovali tudi predstavniki inšpekcijskih služb evropskih držav.

Ob svetovnem dnevu brez smrtnih žrtev na cestah je javnost nagovorila tudi Violeta Bulc, evropska komisarka.

 

 

2017-09-28T12:12:38+00:00 četrtek, 21. september, 2017|Oznake: , |