V sredo, 9. marca 2011, ob 11.00 je v Galeriji Družina v Ljubljani potekala novinarska konferenca, na kateri je Slovenska Karitas skupaj z soorganizatorji Javno agencijo RS za varnost prometa – Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu in Zavodom Med.Over.Net. predstavila akcijo 40 dni brez alkohola, ki letos poteka pod sloganom »Nekdo misli nate, nekomu ni vseeno zate.«

 

40 dni brez alkohola

9. 3. 2011

brez alkoholaV sredo, 9. marca 2011, ob 11.00 je v Galeriji Družina v Ljubljani potekala novinarska konferenca, na kateri je Slovenska Karitas skupaj z soorganizatorji Javno agencijo RS za varnost prometa – Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu in Zavodom Med.Over.Net. predstavila akcijo 40 dni brez alkohola, ki letos poteka pod sloganom »Nekdo misli nate, nekomu ni vseeno zate.« Pri organizaciji sodelujejo tudi Zavod Varna pot, Katedra za družinsko medicino Medicinske fakultete v Ljubljani (projekt Sporočilo v steklenici) in Celjska interdisciplinarna akcijska skupine za varnost v cestnem prometu.

Organizatorji v času akcije med 9. marcem in 23. aprilom 2011 vabimo k različnim oblikam solidarnosti: od osebne 40 dnevne odpovedi alkoholu, do tega, da v času spodbude doma ne strežemo alkohola. Povabljena so tudi društva, lokalne skupnosti in druge skupine, da na svojih prireditvah v času akcije, in če je mogoče tudi preko celega leta, ne strežejo alkohola. V ta namen lahko kadarkoli na naslovih organizatorjev dobijo zgibanke, ki jih lahko postavijo na mizo v sklopu svojih prireditev.

Akcijo 40 dni brez alkohola prestopa tudi meje Slovenije. Po vzoru Slovenske Karitas je letos akcijo izvedla tudi Slovaška Karitas.

Več o akciji ter vsa gradiva najdete na www.brezalkohola.si, kjer lahko svoje sodelovanje tudi potrdite ali pa prispevate svojo izkušnjo, povezano z alkoholom.