19. REGIJSKO TEKMOVANJE KAJ VEŠ O PROMETU NA PTUJSKEM OBMOČJU

//19. REGIJSKO TEKMOVANJE KAJ VEŠ O PROMETU NA PTUJSKEM OBMOČJU

V soboto, 6. maja 2017, se je na OŠ Videm, odvijalo 19. regijsko tekmovanje Kaj veš o prometu, ki ga je letos organiziral SPVCP Občine Videm pri Ptuju v sodelovanju z OŠ Videm, s Policijsko postajo Podlehnik, z medobčinskim redarstvom SOU, AVP – Izpitnim centrom Maribor-Ptuj, ZŠAM Ptuj.

Na letošnjem tekmovanju je sodelovalo deset osnovnih in dve srednji šoli. Med 37 osnovnošolci, ki so se pomerili s kolesi, so bili najboljši Jan Svenšek (OŠ Kidričevo) ter Denis Gajšt in Enej Marin (OŠ Cirkovce), pri dijakih, teh je tekmovalo 6, pa so bili najboljši Tomaž Grajfoner (Strojna šola Ptuj), Luka Beranič (Biotehniška šola Ptuj) in Sergej Grandl (Strojna šola Ptuj). Ekipno je bila najboljša OŠ Cirkovce z mentorico Jožico Jurgec, med srednjima šolama pa Strojna šola Ptuj z mentorjem Antonom Korošec. Ob uspehih mladih ne gre pozabiti tudi na njihove mentorje, ki jih skozi celotno šolsko leto pripravljajo na to tekmovanje, kar pa je še pomembneje, poučujejo jih o prometnih vsebinah, ki so za varno udeležbo v prometu nujne.

Vso znanje, ki so ga tekmovalci pridobili, bodo lahko koristno uporabili tudi pri vseh nadaljnjih izkušnjah v dejanskem prometu. Najpomembneje pa je, da niso le tekmovali, temveč so se učili za varno udeležbo v cestnem prometu, učili so se za življenje.

2017-05-19T10:27:36+00:00 petek, 19. maj, 2017|

HVALA

ZA PRIJAVO!