Demo sedeži2017-02-22T09:14:25+00:00
  • demosedez

V okviru izvajanja projekta Pasavček omogočamo vsem sodelujočim v projektu Pasavček, ki so se udeležili uvodnega izobraževanja (v kateremkoli letu), da si izposodijo demonstracijski sedež in komplet ustreznih otroških varnostnih sedežev za nekaj dni, s katerim bodo sami lahko demonstrirali pravilno uporabo varnostnega pasu in otroških sedežev staršem, otrokom, starim staršem in morebitnim drugim. V ta namen smo zagotovili 3 komplete demo-sedežev, ki vključuje:
– demo avtomobilski sedež
– 2 otroška varnostna sedeža ter
– plakat za prikaz naletne teže pri različnih hitrostih.

Demo-sedeži bodo od začetka januarja do sredine junija 2013 krožili po Sloveniji po 23 osnovnih šolah in vrtcih. Demo-sedež in ostalo opremo sami prevzemate oz. v dogovoru s predhodnikom. Glede na prijave smo oblikovali takšno zaporedje, da bodo razdalje med posameznimi čim krajše. Dimenzije demo-sedeža so predstavljene na sliki.

 

 

Kjer vas sodeluje več iz ene ustanove je smiselno, da se dogovorite, da v teh dneh izmenjate in čimbolj izkoristite demo-sedež. Udeleženec /nka uvodnega izobraževanja lahko podrobneje predstavi uporabo tudi ostalim kolegom in drugim strokovnim delavcem, ki so vključeni v projekt Pasavček.