Prva vožnja, varna vožnja

Prva vožnja, varna vožnja2017-10-24T11:04:58+00:00
DSCN55711V okviru projekta Prva vožnja, varna vožnja izvajamo usposabljanja medicinskega osebja v porodnišnicah po Sloveniji, da lahko svetujejo staršem o varni vožnji otrok in uporabi otroških varnostnih sedežev.

Prav tako pa v nekaterih lahko prikažejo pravilno uporabo avtosedeža za dojenčke na posebnem demonstracijskem sedežu (Porodnišnica v Splošni bolnici Izola, porodnišnica v Splošni bolnici Ptuj, v Postojni, Murski Soboti in Novem mestu). Poleg tega pa izvajamo in organiziramo za bodoče starše predavanja v okviru šol za starše, ki niso obvezna ampak del dodatnega programa. sedež nameščanjeStarše na teh srečanjih seznanimo s pravilno uporabo in namestitvijo otroških varnostnih sedežev za različne starostne skupine in vrste otroških sedežev. Na predavanju teoretično in praktično prikažemo, zakaj in na kakšen način je potrebno uporabljati otroške varnostne sedeže, kar tudi podpremo z video vsebinami o nepravilni uporabi.

V sklopu predavanja lahko prisotni ob koncu tudi sami preizkusijo namestitev otroških varnostnih sedežev na demo avtosedežu, predavatelji pa so jim na voljo za morebitna dodatna vprašanja. Za sedaj potekajo takšna predavanja v okviru ljubljanske porodnišnice ter zdravstvenega doma v Domžalah, izvajali pa jih bomo tudi na sedežu AVP v okviru svojih aktivnosti.

DSCN6751