Teden prometne varnosti

///Teden prometne varnosti
Teden prometne varnosti2017-10-30T14:27:22+00:00

Deklaracija-logo2

TEDEN OTROKA = TEDEN PROMETNE VARNOSTI

Na Svetu za preventivo in vzgojo v cestnem prometu že od leta 1990 ob mednarodnem tednu otroka v začetku oktobra spodbujamo različne aktivnosti s področja prometne varnosti. Občinski sveti za preventivo in vzgojo v cestnem prometu in šole tako organizirajo:
Šolske ure, namenjene prometni varnosti – v okviru teh šolskih ur učenci izdelajo šolske prometne kotičke, ki seznanjajo vse učence s prometnimi dejavnostmi v šoli in prikazujejo šolski prometni okoliš in nevarnosti v njem. Učenci narišejo risbe in pišejo spise o prometu ter izdelajo gesla in transparente za manifestativni del akcije. Lahko pa se ukvarjajo tudi z drugimi aktivnostmi vezanimi na promet in prometno varnost.
Prireditve – učenci v okolici šol opozorijo vse udeležence v prometu in pristojne službe na svojo varnost. Učenci lahko poslikajo primeren del prometne površine (del ceste, pločnik ali pot v parku) z risbami in slogani na temo prometne varnosti, organizirajo prireditve, na katerih opozarjajo na prometno-varnostno problematiko v svojem okolju.
Obiski pri županih – učenci na obiskih pri predstavnikih občine opozorijo na neurejene dele šolskih poti, pripravijo pregled opravljenih nalog in postavljenih zahtev in predstavijo svoje predloge. Na takšen način izvajajo določen pritisk na odgovorne v občini za urejanje prometno-varnostne situacije v njihovem kraju.

 

Otroška deklaracija #OhranimoŽivljenjeOtrok 2015 (.pdf)