Premisli. Alkohol ubija! - Agencija za varnost prometa - AVP

Premisli. Alkohol ubija!

Premisli. Alkohol ubija!2017-02-22T07:03:42+00:00

V okviru nacionalne akcije Alkohol se izvajajo aktivnosti v sodelovanju z ministrstvo za zdravje, Policijo in drugimi partnerji in nevladnimi organizacijami. Akcija poteka v juniju, novembru (ob martinovnjih) ter decembru (“veseli december”).

Pripravljena je medijska kampanja Premisli. Alkohol ubija! Vozimo pametno!, s katero želimo osveščati in izpostaviti probelmatiko tveganja zaradi vožnje pod vplivom alkohola in drugih psihoaktivnih snovi.

V času akcije izvajamo različne preventivne dogodke, kjer udeleženci lahko preizkusijo simulacijo alkoholiziranosti na posebnem poligonu, razdeljujemo alkotesterje za enkratno uporabo, informirano in izvajamo različne medijske aktivnosti (televizije, radijske oddaje, prispevki). Akciji se pridružujejo s svojimi aktivnosti tudi na lokalni ravni z opozarjanjem na terenu in lokalnih glasilih. V času akcije Policija izvaja tudi poostern nadzor nad vožnjo pod vplivom alkohola, drog in drugih snovi.

Prav tako se aktivnostim pridružujejo tudi nevladne organizacije s svojimi projekti, ki jih AVP tudi finančno sofinancira (After TAXI, Še vedno vozim – vendar ne hodim, Čista nula, čista vest, Alkoholne ključavnice itd.)

alkohol_2016

Več v svetovalnici.