40 dni brez alkohola

40 dni brez alkohola2017-10-24T11:36:09+00:00
V času posta vsako leto poteka preventivna akcija 40 dni brez alkohola , ki jo organizira Slovenska Karitas skupaj z Javno agencijo RS za varnost prometa – Sektorjem za preventivo in vzgojo v cestnem prometu in Zavodom Med.Over.Net.
Plakat-40-dni_2016

Nosilci s pridruženimi partnerji v času akcije vabimo k različnim oblikam solidarnosti. Odločitev vsakega posameznika je, da sodeluje v akciji in z 40-dnevno odpovedjo pitju alkohola, ne spodbujanja drugih k pitju alkohola, opozarjanju na problmatiko alkohola v naši družbi in tudi aktivnega iskanja pšomoči in podpore pri tistih, ki prepoznajo svoj problem. Problem alkohola je v povečanem tveganju tako za promten ensreče, nasilje doma ter zdravje.
V okviru akcije so se nam do sedaj pridružili številni, od Zveze upokojencev Slovenije, Gasilske zveze, Zavarovalnice Triglav, AC, posameznikov ambasadorjev, med njimi priljublejni radijski voditelj g. Deželak z Radia 1.
Več o akciji ter vsa gradiva najdete na www.brezalkohola.si, kjer lahko svoje sodelovanje tudi potrdite ali pa prispevate svojo izkušnjo, povezano z alkoholom.

Vabimo vas, da se akciji pridružite s svojimi aktivnostmi na lokalni ravni. Pridružite pa se lahko tudi kot posamezniki in s svojim zgledom prispevate k manj škode zaradi alkohola. 

S pridružitvijo pobudi 40 dni brez alkohola lahko simbolno izrazite solidarnost z vsemi, ki trpijo:

  • zaradi nasilja v družinah,
  • zaradi nesreč na cestah in
  • zaradi bolezni, ki so posledica alkohola.

Poleg osebne odločitve lahko sodelujete tudi kot družina, skupnost, društvo … in na prireditvah v tem času ne ponujate alkoholnih pijač. Nikoli ne vozite pod vplivom alkohola ter na nevarnosti opozorite tudi druge, ki bi morda želeli alkoholizirani sesti za volan.