(Ljubljana, 22. april 2021) Zaradi izjemno velikega zanimanja je Agencija za varnost prometa danes ponovila webinar na temo »Kaj nas kot motoriste ogroža in kako zagotoviti večjo varnost?«. Marec in april sta bila vremensko izjemno pestra, v določenem delu celo zelo topla, zato se je za nekatere nova sezona na dveh kolesih že začela. Za večino se bo sezona začela v času, ko bo znova topleje, kar se obeta že s tem koncem tedna. Robert Sušanj, dolgoletni motorist, raziskovalec prometnih nesreč enoslednih vozil in zunanji strokovni sodelavec AVP, prof. dr. Tomaž Tollazzi, visokošolski učitelj na Fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Univerze v Mariboru, na področju projektiranja cestne infrastrukture in varnosti v cestnem prometu, presojevalec varnosti cest, predavatelj na začetnih in obdobnih usposabljanjih presojevalcev varnosti cest in motorist ter Igor Mihajlik, trener varne vožnje, učitelj vožnje, ocenjevalec na vozniškem izpitu, vodja Delovne skupine za enosledna motorna vozila, so 150 motoristom govorili o varnostnih elementih za motoriste in odgovarjali na vprašanja udeležencev.

Udeležence je uvodoma pozdravil direktor Agencije za varnost prometa Jože Hribar, univ. dipl. inž. str., ki je poudaril, da si agencija prizadeva, da tudi v teh časih, ki za vse predstavljajo velik izziv, zagotavlja preventivne vsebine za motoriste. Udeležencem se je zahvalil, da so si vzeli čas za preventivne vsebine in tako pokazali, da jim je še kako mar za lastno varnost in varnost drugih udeležencev v prometu. Poudaril je, da je agencija k sodelovanju znova povabila najboljše strokovnjake, vsi so motoristi z dolgoletnim stažem in bogatimi izkušnjami.

Uvodno predavanje z naslovom Se lahko česa naučimo iz napak drugih? Ugotovitve presoje prometnih nesreč z vidika vožnje motorista, je imel Robert Sušanj, dolgoletni motorist, raziskovalec prometnih nesreč enoslednih vozil in zunanji strokovni sodelavec AVP. Spregovoril je o dejavnikih utrujenosti in vplivu padca koncentracije na varno vožnjo, vožnji skozi zavoje, vožnji v skupini, zaviranju, pa tudi o pomenu kakovostne opreme.

Prof. dr. Tomaž Tollazzi, visokošolski učitelj na Fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Univerze v Mariboru, na področju projektiranja cestne infrastrukture in varnosti v cestnem prometu, presojevalec varnosti cest ter predavatelj na začetnih in obdobnih usposabljanjih presojevalcev varnosti cest in motorist, je motoriste seznanjal z vplivom cestne infrastrukture na zagotavljanje prometne varnosti motoristov. Pri tem je navedel prednosti uporabe enoslednega motornega vozila ter na drugi strani slabosti uporabe, zaradi česar je Evropska komisija voznike motornih vozil uvrstila v kategorijo ranljivih udeležencev, s tem pa poskrbela, da se jih vključi v vse faze »življenjskega ciklusa ceste«, od načrtovanja do vzdrževanja. Predstavil je stanje v Sloveniji ter podrobno tudi vse potencialne nevarnosti za motoriste z vidika cestne infrastrukture. Poudaril je še pomen elementov, ki lahko izboljšajo prometno varnost motoristov (blažilec trkov motoristov, pasivno varni stebrički).

Igor Mihajlik, trener varne vožnje, učitelj vožnje, ocenjevalec na vozniškem izpitu, vodja Delovne skupine za enosledna motorna vozila Agencije za varnost prometa, je predstavil najpogostejše dejavnike, ki ogrožajo motoriste med vožnjo. Spregovoril je o razlikah med zaznavami, ki jih imajo ostali vozniki motornih vozil in vozniki enoslednih motornih vozil. Osredotočil se je tudi na vzroke, zakaj motoriste vozniki drugih vozil lahko spregledajo. Pri tem je med drugim izpostavil napačna pričakovanja (voznik prehitro vozi, ni pripravljen na ustavitev), neprilagojeno hitrost vožnje motorista (težko se oceni hitrost, razdalja), voznik drugega vozila ne išče informacij – vozi v skladi s svojimi navadami, močno sonce, ki lahko voznika v ključnem trenutku zaslepi,  »zlitost« z okoljem, druge motilce (mobilni telefon, stres, multimedia v vozilu…).